Trupp: Oskar H, Oskar S, Per L, Christoffer N, Rasmus G, Lukas J, Viktor J, Gustav K-V, Sebastian R, Jimmie L, Johan B, Marco M, Philip E, Yoda och Olle L.

Startelvan: Oskar H, Yoda, Sebastian, Jimmie, Gustav, Rasmus, Lukas, Per, Philip, Viktor och Johan.
Avbytare: Christoffer, Olle, Marco och Andreas R

1-0 Lukas Johansson (11, straff)
2-0 Rasmus Gerke (37)
2-1 (61)
2-2 Omar (90+3)

Vi inledde väldigt piggt och gav inte bortalaget mycket tid att hantera bollen. Efter 2 spelade minuter hade vi redan skapat 2 av våra 15 hörnor totalt under matchen. I den 5:e minuten kom vi i en anfall med Viktor, Philip och Johan som avslutade, men målvakten räddade. I den 11:e minuten blev Viktor fälld inne i straffområdet när han var på väg att komma fri, Lukas steg fram och slog straffen behärskad i mål och 1-0 var ett faktum.

Vi fortsatte att anfalla och jagade ett 2-0 mål, stundtals bjöd killarna på bra fotboll med många avslut. I den 16:e minuten kom vi i en bra anfall tyvärr gick Pers skott utanför. I den 19:e minuten dribblade Lukas bort 1-3 motståndare innan han slog en bra inlägg mot bortre stolpen där jag tror det var Rasmus som kom högst och nickade men målvakten stod rätt å klistrade den.

I den 24:e minuten efter en av våra många hörnor kom bollen ut till Philip som drog på ett pressat skott som gick strax över. Först i den 26:e minuten kom bortalaget i sin första riktiga anfall, ett inlägg från vänster styrdes över vårat mål. På ännu en hörna var vi nära tvåan, denna gång höll Rasmus på att slå in en hörna direkt i mål om inte en back stått kvar på mållinjen och rensat. I den 36:e minuten hade vi ännu en hörna, den studsade ut strax utanför straffområdet och istället för att gå på avslut direkt valde vi att försöka skapa oss ett bättre avslutningsläge men blev av med bollen och dom kom i en 2 mot 1 kontring, men Oskar lyckades komma ner och ta bollen innan dom fick chansen att skjuta.

Bara minuten senare gjorde Rasmus det Mathias pratat om innan matchen att gå ända fram tills bollen är helt kontrollerad av motståndarna, Rasmus stressade sin back och tog bollen ifrån honom och kunde enkelt rulla in 2-0 till oss. Vi hade bud på trean men det skulle stanna vid 2-0 i paus.

Vi trodde att bortalaget skulle komma ut taggade och jaga ett reducerings mål för att komma in i matchen. Istället så blev det bara vi som spelade ut dom efter noter, vi kom i anfall efter anfall och hade en mängd avslut. Redan i den 46:e minuten tvingade Johan målvakten till en bra räddning efter fint förarbete av Lukas. I den 50:e minuten var Viktor på väg att springa sig fri med boll under kontroll när en motståndare sprang in i honom och domaren valde att ignorera den solklara frisparken samt frågan om det inte borde blivit frilägesutvisning också.

Mellan den 50:e minuten och den 60:e minuten skapar vi fem riktigt bra chanser men antingen så var det målvaktens förtjänst eller så var det vi som avslutade strax utanför/över. I den 62:a minuten fick vi en frispark emot oss där det var svårt att se vad Gustav gjorde för att få både frisparken och varning, som om det inte var illa så reducerade dom till 2-1. Inget och då menar jag bokstavligen inget tydde på att det skulle ske!

Vi byte in Olle, som gjorde sin officiella debut för Västanvik på Philips position. Killarna reagerade bra på baklängesmålet följande 15-16 minuterna så skapade vi återigen en drös med skador, där bland annat var Rasmus igenom men rullade bollen strax utanför i sned vinkel. I den 76:e minuten fick Sebastian iväg ett kanon skott på en frispark ca 35-40 meter från mål, målvakten var ”slagen” men bolluslingen gick i ribban. Lukas fick iväg ett riktigt hårt skott i den 79:e minuten som målvakten reflexräddade till hörna.

Domaren lade till 4 tilläggsminuter, vi började bli lite stressade och laget delades lite i två, några som ville gå för att döda matchen med ett 3-1 mål, medan den andra häften ville försvara ledningen, detta tog bortalaget med sig in i tilläggsminuterna och redan i den 90+2: a minuten var dom nära kvitteringen. Den skulle mycket riktigt komma ett kvitteringsmål, tyvärr så tappar vi markeringen och dom utnyttjade för att göra 2-2. Kalldusch för oss när vi varit det bästa laget, 15 hörnor och 19 avslut mot deras 5 avslut, men en enda poäng fick vi med oss.